Controversiële School Shooter verwijderd door host | Gamer.nl

Controversiële School Shooter verwijderd door host | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het spel is door ModDB verwijderd onder druk van de Amerikaanse pers, die de game bestempelt als grof en smakeloos. Hoewel ModDB alleen opereerde als host en niet als ontwikkelaar van de mod, ontving de website veel dreigementen per e-mail, vertelt oprichter Scott Reismanis.

"We hebben nog nooit bepaalde content aangemoedigd of gemaakt, we zijn het niet eens met deze mod, maar geloven tegelijkertijd in vrijheid van meningsuiting en de unieke vrijheid die modders en onafhankelijk ontwikkelaars hebben om games te maken (goed of slecht) over onderwerpen, problemen en gebeurteni en die als risicovol of als taboe worden beschouwd", zegt Reismanis. 

Volgens de ModDB-oprichter verspreidt de pers verkeerde informatie, haat en angst over dit soort controversiële games en scheren ze alle games over één kam. Dat mensen deze game niet goed begrijpen, moet het werk van duizenden andere mod-makers niet in gevaar brengen, meent Reismanis. Daarom is de mod van de website verwijderd.

Niet benaderd

Jamie Lombe van Checkerboarded Studios, de ontwikkelaar van School Shooter: North American Tour 2012, zegt nooit te zijn benaderd door ModDB over het verwijderen van hun game. Lombe vindt dat ModDB te snel heeft gehandeld; hij was bereid geweest om de downloadpagina van de mod aan te pa en om duidelijker aan te geven dat School Shooter op geen enkele manier verbonden is met ModDB. Checkerboarded Studios wil de mod nu gaan aanbieden op zijn eigen website. 

De School Shooter-mod is gebaseerd op schietpartijen op Amerikaanse scholen. In de game is de speler een schutter die zoveel mogelijk studenten moet doden. Hij heeft hierbij de beschikking over dezelfde wapens als de schutters van Columbine Highschool en Virginia Tech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou