Itagaki draagt in de game dezelfde kleren als die hij vaak in het echt aanheeft: een leren jas en een zonnebril. Itagaki kwam in 2008 in opspraak, toen hij werd aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De rechter oordeelde echter dat hij niet schuldig was, omdat Itagaki en de vrouwlijke werknemer in kwestie een affaire zouden hebben, en van ongewenste handelingen dus geen sprake zou zijn geweest.

Itagaki, toen werkzaam bij Tecmo, werd door zijn werknemer wel bestraft, omdat hij persoonlijke problemen in de weg liet komen van zijn werk. Dit leidde ertoe dat Itagaki opstapte en Tecmo aanklaagde, omdat de ontwikkelaar hem nog bonusgeld verschuldigd zou zijn.

Itagaki maakt naar eigen zeggen twee soorten games, kernprojecten en projecten voor zichzelf. De Dead or Alive-vechtgames en de Ninja Gaiden beat 'em ups vallen onder de eerste categorie. Onder de tweede kop schaar hij onder meer Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball, waarin de rondborstige vrouwelijke vechters uit de Dead or Alive-serie de hoofdrol spelen, gekleed in kleine bikini's. Itagaki werkt momenteel aan Devil's Third, dat uitgegeven wordt door THQ.