Controversiële Hatred verschijnt in juni op Steam | Gamer.nl

Controversiële Hatred verschijnt in juni op Steam | Gamer.nl

Het simulatiespel Hatred verschijnt 1 juni op Steam en krijgt als eerste spel op Steam een keurmerk speciaal voor volwassenen. Het spel van de Poolse ontwikkelaar Destructive Creations krijgt de Adult-Only-beoordeling wegens extreem geweld.

Het controversiële spel werd in eerste instantie verwijderd van Steam, nadat het in december op Steam Greenlight verscheen. Door inspraak van Gabe Newell, oprichter van het digitale distributieplatform, werd het spel opnieuw geplaatst. Het PlayStation-spel Thrill Kill was voorheen het enige spel dat ooit beoordeeld werd met dezelfde waardering, maar deze titel zag nooit het daglicht.

Epic Games
Hatred draait op Unreal Engine 4, gemaakt door Epic Games. Die studio nam openlijk afstand van Hatred. "Epic Games is niet betrokken bij dit project", zegt het bedrijf in een statement. "Unreal Engine 4 is vrij beschikbaar, en kan voor alle legale doeleinden gebruikt worden. We censureren geen projecten." De website Fuck NO Video Games beweerde eerder ook dat de ontwikkelaar uit een groep van neo-nazi's zou bestaan.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou