Nieuws
Six Days in Fallujah

Controversiële game Six Days in Fallujah uitgesteld naar eind 2022

Ontwikkelteam wordt verdubbeld in grootte

Geschreven door Michel Musters op
De controversiële game Six Days in Fallujah is uitgesteld naar het vierde kwartaal van 2022.

Dat wordt gemeld op de officiële website. De game stond voorheen gepland voor een release ergens dit jaar. Daarbij is het de bedoeling dat de grootte van het team dat aan de game werkt zich moet verdubbelen.

Hoewel Six Days in Fallujah geruime tijd uit de media verdween nadat Konami elf jaar geleden zijn handen van het project afhaalde, werd begin dit jaar duidelijk dat Victura de game nu uitgeeft. 

Het spel wordt ontwikkeld door Highwire. Diverse mensen die ook aan Halo en Destiny hebben gewerkt, helpen mee aan de ontwikkeling, waaronder componist Marty O'Donnell.

Six Days in Fallujah deed eerder stof opwaaien, doordat de makers meldden dat het spel geen politiek commentaar moet leveren. Dit terwijl de game gebaseerd is op een echt bestaande oorlogssituatie, de in 2004 gevoerde slag om Fallujah, Irak. Later meldde Victura dat het spel juist weer wel onlosmakelijk met politiek verbonden is. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise maakt werken plezierig Remaster van Sam and Max: Beyond Time and Space onthuld
0

Reacties op: Controversiële game Six Days in Fallujah uitgesteld naar eind 2022

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.