Controversieel onderdeel Fire Emblem: Fates aangepast in westen | Gamer.nl

Controversieel onderdeel Fire Emblem: Fates aangepast in westen | Gamer.nl

Een controversieel onderdeel uit Fire Emblem: Fates is aangepast voor de westerse release.

In de Japanse versie van het spel voelt Soleil, een van de vrouwelijke personages, zich aangetrokken tot vrouwen en raakt afgeleid wanneer zij zich rond knappe vrouwen bevindt. Hierdoor maakt zij zich zorgen dat ze geen ‘sterke en coole vrouw’ kan zijn. 

De mannelijke hoofdpersoon besluit zonder haar weten haar een drankje te geven met een magisch poeder, waardoor ze mannen als vrouwen ziet en vice versa. Hij hoopt dat ze op deze manier kan wennen om rond vrouwen te zijn. Hierdoor ziet Soleil de mannelijke hoofdpersoon als vrouw en wordt ze verliefd. 

Wanneer het poeder uitwerkt en Soleil realiseert dat ze eigenlijk verliefd is op de mannelijke hoofdpersoon, geeft ze aan dat ze verliefd werd op zijn vrouwelijke versie, maar nu van zijn mannelijke versie houdt.

Het onderdeel van de game werd door veel spelers niet gewaardeerd. Spelers gaven aan dat het personage in hun ogen gedrogeerd werd en dat de gehele scene eerder aanvoelde als ‘gay conversion therapy’. Dit is een methode waarbij iemands seksuele geaardheid wordt gepoogd te veranderen van homoseksueel naar heteroseksueel.

Nintendo geeft aan dat “in de versie van de game in de VS en Europa, er geen uitdrukking te vinden is die kan worden opgevat als ‘gay conversion’ of drogeren”. Het is niet duidelijk hoe het spel is aangepast om deze verandering te ondersteunen.

Fire Emblem: Fates komt dit jaar uit voor Nintendo 3DS. Een specifieke releasedatum voor Europa is nog niet bekend. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou