Controverse rondom Duitse game over IJzeren Gordijn | Gamer.nl

Controverse rondom Duitse game over IJzeren Gordijn | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het spel is gemaakt door Jens Stober, een 23-jarige kunst- en mediastudent en laat spelers kiezen welke rol zij in het conflict aannemen. Zij kunnen als Oost-Duitsers naar West-Duitsland proberen te ontsnappen of als bewaker de vluchtende mensen tegenhouden. "In het spel vraag je je af: 'Wat zou ik doen in zo'n situatie?'. Je zou ook kunnen besli en om je landgenoten niet neer te schieten", aldus Stober.

Uitgesteld

Duitse politici evenals burgers, waarvan sommigen de periode bewust hebben meegemaakt, zeggen ernstig beledigd te zijn door het spel. 1,378 zou aanvankelijk eind vorige week uitkomen, tijdens de viering van een twintig jaar herenigd Duitsland, maar Stober besloot het spel na aanleiding van de ophef uit te stellen naar later dit jaar. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou