Control 2 wordt door Remedy en 505 Games ontwikkeld

Control 2 wordt door Remedy en 505 Games ontwikkeld

Remedy Entertainment en 505 Games werken samen aan Control 2.

Dat maken de bedrijven bekend in een blogpost. Het nieuwe spel wordt gebouwd op de Northlight Engine en bevindt zich momenteel in de conceptfase. Er wordt gewerkt met een budget van zo'n vijftig miljoen dollar. De opbrengsten, marketingkosten en investeringen na release worden door de twee bedrijven gedeeld. Remedy blijft de eigenaar van de franchise.

Control 2 komt uit op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Op pc wordt de game uitgegeven door Remedy, op consoles door 505 Games. Er is nog geen releasedatum onthuld.

Control kwam in 2019 uit en werd sindsdien drie miljoen keer verkocht. De game gaat over The Oldest House, een plek van mysterieuze krachten. Wanneer de directeur van het Federal Bureau of Control wordt gedood door de buitenaardse Hiss, krijgt Jesse Faden bezit over zijn bovennatuurlijke krachten. Aan haar de taak om de strijd aan te gaan met de Hiss en antwoorden te vinden over The Oldest House.

Remedy werkt verder aan Alan Wake 2 en een multiplayergame in het Control-universum onder de codenaam Project Condor. Deze spin-off ondersteunt pve-multiplayer voor vier spelers. Verder zijn er nog geen details bekendgemaakt. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nu heb ik nog meer zin om ooit eens een keertje Control 1 te gaan spelen. Het lijkt mij een interessante titel. Ik had 'm opgegeven bij de prijsvraag (voor het winnen van die SSD).

0

Echt een super game ben erg benieuwd naar een vervolg

0

Aanbevolen voor jou