Dat deed de ontwikkelaar op zijn website. De bèta van de content creator staat gepland voor morgen en biedt al een gedeelte van de volledige functionaliteiten. Spelers kunnen Jobs creëren in de categorieën Deathmatch, Team Deathmatch, Race, GTA Race en Rally Race.

In december wordt daar een variant op de bekende Capture the Flag-modus uit first-person shooters aan toegevoegd. De beste door spelers gemaakte opdrachten worden door Rockstar uitgelicht als Rockstar Verified Jobs. Iedere zelfgemaakte Job kan sowieso gedeeld worden via Rockstars Social Club. Andere spelers kunnen deze vervolgens downloaden, spelen en eventueel beoordelen.

DLC voor 2014

Alle bovenstaande toevoegingen voor GTA Online worden gratis beschikbaar gesteld via updates. In 2014 wil Rockstar vervolgens online Heists toevoegen aan het online gedeelte van GTA 5. Dit zijn speciale overvallen waaraan meerdere spelers deel kunnen nemen. Verder spreekt de ontwikkelaar over "substantiële toevoegingen" op het verhaal van Michael, Franklin en Trevor binnen de singleplayer. Het is niet bekend in hoeverre aan deze extra content een prijskaartje hangt.