'Consoleversie Elite: Dangerous niet overwegen zou dom zijn' | Gamer.nl

'Consoleversie Elite: Dangerous niet overwegen zou dom zijn' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In het interview zegt Braben expliciet dat het nog niet zeker is dat de game naar de consoles komt. "We hebben over de jaren tal van games gemaakt voor zowel Microsoft als Sony, het zou dom zijn om niet aan ze te denken", aldus Braben.

De versie voor pc en Mac blijft echter prioriteit. De pc is volgens Braben een belangrijk platform om de game op te bouwen. Frontier Developments heeft zo de mogelijkheid om alles wat zij in de game willen hebben, ook daadwerkelijk in de game bouwen. Braben zegt dat ze met de console altijd ristricties hebben en er dus ook pas later nauwer zal worden gekeken hoe de game naar andere platformen kan worden overgezet. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou