Langzaam maar zeker lijken alle uitgevers die vooralsnog niet mee wilden doen aan de online hetze op de consoles, toch overstag te gaan. Electronic Arts gaat Xbox Live ondersteunen en ook Eidos heeft flink wat online titels in haar line-up. Ook de Britse uitgever SCi zal in 2005 de meerderheid van haar consoletitels voorzien van online functies. Maar welke titels kunnen we zoal verwachten.

Een titel die zeker online zal gaan is de oorlogsgame Battlestations: Midway, wat trouwens de nieuwe titel is voor het spel dat vooralsnog alleen als Midway bekend stond. Battlestations: Midway wordt ontwikkeld door Mithis games en laat ons grootschalige gevechten met boten en vliegtuigen boven de Pacific tijdens de Tweede Wereldoorlog uitvechten.

Andere games die SCI voor 2005 in de planning heeft, zijn een vierde Carmageddon game, een spel gebaseerd op de stripreeks Rogue Trooper en een nieuw spel in de Conflict reeks. Ook zal in fiscaal 2006 (maart 2005 tot maart 2006) het spel gebaseerd op de geniale Tarantino film Reservoir Dogs verschijnen. De meerderheid van deze titels zal dus online mogelijkheden hebben, maar welke dat precies zijn, is nog niet duidelijk. Van deze titels is verder sowieso weinig bekend, behalve de titel en het jaar waarin ze zullen verschijnen.