Investeerders verliezen interesse in Slightly Mad-console door Google Stadia

Investeerders verliezen interesse in Slightly Mad-console door Google Stadia

De ontwikkeling van de Mad Box-console van Slightly Mad Studios is onder druk komen te staan omdat belangrijke investeerders zich hebben teruggetrokken uit het project. Dat zou volgens marketingdirecteur Nathan Bell komen door de aankondiging van Google Stadia.

Het feit dat veel mensen niet eens weten dat Slightly Mad Studio, vooral bekend om Project Cars, bezig is met een gameconsole, zegt eigenlijk al genoeg. Met enige bombarie zijn de plannen voor een nieuwe console met de codenaam Mad Box begin dit jaar gepresenteerd, maar de kans dat deze alsnog op de markt komt, is aanzienlijk kleiner geworden vanwege de aankondiging van Googles gamedienst Stadia.

Marketingdirecteur Nathan Ball heeft in een interview met PC Games Insider te kennen gegeven dat twee belangrijke investeerders zich hebben teruggetrokken. "Googles aankondiging van Stadia heeft ons project qua investeerders niet geholpen", aldus Bell. "We hadden een goede investering in zicht, maar het feit dat Google stelt dat 'de toekomst van gamen niet in een doos zit', heeft ons weinig geholpen."

In januari stelde CEO Ian Bell nog dat de 'Mad Box' (er is nog enige onenigheid over de consolenaam) "de meest krachtige console ooit gebouwd" moet worden en een resolutie van 4K meekrijgt.

Daarbij zou het ook virtual reality ondersteunen, met 60 frames per seconde per oog. Headsets zoals de Oculus Rift en HTC Vive worden ondersteund, alsmede allerlei accessoires voor pc, zoals vliegsticks en racewielen. De console zou binnen drie jaar verkrijgbaar moeten zijn.

Ook zijn er inmiddels renders van de controllers. Deze heeft een futuristische look, een touchscreen waarop onder andere een toetsenbord kan worden afgebeeld en triggers en paddles. De afbeeldingen van de controller zijn in onderstaande tweets te zien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hmmm, dat zou ergens toch jammer zijn. Tuurlijk was dit project erg ambitieus om je even tussen de grote jongens te nestelen met de "krachtigste"console maar al zouden ze dat niet zijn zou ik toch deze console op de markt willen zien.

0
test

Weten hun de specs van de Anaconda en PS5 al dan deze zullen waarschijnlijk veel krachtiger zijn. Je kan er toch wel van uitgaan dat de volgende generatie 4k@60fps vloeiend draait.

0
test

@TommyVercetti Hahahaha, nee.

0
test

@Vogeltje Anaconda en PS5 kunnen makkelijk 4k@60fps draaien met ultra settings.

0

Aanbevolen voor jou