Nieuws
Age of Empires 4

Age of Empires 4 console-versie is niet uitgesloten

Maar pas na de pc-versie

Geschreven door Dagmar De Groot op
Website Stevivor heeft in een gesprek met Shannon Loftis en Adam Isgreen van Microsoft gevraagd naar de mogelijkheden om Age of Empires 4 op andere platforms uit te brengen. Isgreen meldt dat het niet uitgesloten wordt.

Age of Empires 4 wordt de nieuwste toevoeging aan de Age of Empires-gamereeks en heeft nog geen specifieke releasedatum, mogelijk verschijnt de game nog eind dit jaar. De game is onthuld tijdens de Gamescom in 2017 en sindsdien is er vrij weinig over gezegd, tot een paar dagen geleden wanneer er gameplay werd getoond tijdens X019. Adam Isgreen heeft daarnaast meer informatie gegeven over verschillende aspecten van de game via Stevivor.

Het gesprek start over de mogelijkheid om Age of Empires 4 op andere platforms uit te brengen, waarop Loftis antwoordt: “Het is lastig, als een pc game. We willen het fantastisch maken op de pc. Maar ik denk dat het concept van een platform gaat veranderen met Xbox.”

Loftis zegt dat ze momenteel hard bezig zijn met het visualiseren op wat voor manieren spelers Age of Empires willen gaan ervaren. “Maar, onze grootste prioriteit is ervoor zorgen dat de game goed werkt met toetsenbord en muis.” Isgreen zegt dat ze wel gaan kijken naar de mogelijkheden, zodra ze een pc-versie hebben. Een console-versie voor de game wordt dus niet uitgesloten.

Lees hier de review van Age of Empires 2: Definitive Edition, waarin Harry onder anderen het volgende te zeggen heeft: "Hoewel de opgepoetste graphics nog met beide benen in het verleden staan, is de kwaliteit van Age of Empires 2: Definitive Edition zeker niet gedateerd. Dit is nog steeds een van de beste real-time strategyspellen ooit gemaakt. "

Age of Empires 4 komt naar pc, een releasedatum is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Activision Blizzard-CEO wil hun games niet als politiek platform gebruiken De Sims 4 Studentenleven krijgt je terug de schoolbanken in
4

Reacties op: Age of Empires 4 console-versie is niet uitgesloten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  WvA

  • 20 november 2019 12:31
  Ik kan me niet voorstellen dat deze game nog dit jaar uit gaat komen hoor. Ja we hebben gameplay gezien, maar dat hadden we vorig jaar ook met warcraft 3 reforged (wat nota bene gewoon een remake is), waar nu een beta van draait, en zelfs daar heb ik mijn twijfels of die dit jaar uit komt. Ze gaan echt niet binnen 5 weken Age of Empires 4 in de schappen hebben liggen. Ik gok zomer 2020.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 21 november 2019 00:25
  @WvA ik wou aanvankelijk gaan zeggen dat wc3 reforged een remaster is, maar er zijn volledig nieuwe 3d models gemaakt, en ik weet ook niet of de engine nog hetzelfde is. Dus ik durf in dit geval eigenlijk niet te zeggen of je gelijk hebt of niet met remake. Wat vinden anderen hiervan in een gezonde discussie zonder elkaar voor rotte vis uit te maken?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 21 november 2019 00:39
  “Het is lastig, als een pc game. We willen het fantastisch maken op de pc. Maar ik denk dat het concept van een platform gaat veranderen met Xbox.”

  Het lijkt wel of ik een hersenbloeding heb. Wat staat hier nou?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 21 november 2019 10:10
  @denver marketing praat. In heel veel woorden eigenlijk niets zeggen. Politici zijn er ook goed in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.