Op maandag is er niet veel nieuws, toch hebben we de belangrijkste items van gisteren voor je kunnen verzamelen. Lees verder is mijn advies

Namco heeft een nieuwe game voor de Dreamcast van ze aangekondigd. En nee, het is niet Soul Calibur 2, al willen we dit nog zo graag. De betreffende game is Ninja Assault een game voor de lightgun. Naast deze game heeft Namco wel een nieuw project aangekondigd voor NAOMI, en ook deze game zal waarschijnlijk gepoort worden naar de Dreamcast, misschien is dit dan Soul Calibur 2?

Deze week is de Wonderswan Color uitgekomen in Japan, ze verkochten maar liefst 300,000 units in de eerste twee dagen. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de Final Fantasy die bij de console te vinden is. De vorige pocket versie van de Wonderswan verkocht slechts 1,6 miljoen units in heel zijn bestaan, Bandai maakt dus duidelijk vooruitgang.

Perfect Dark 2 komt volgens IGNCube al op de releasedatum van de Gamecube uit. We wisten natuurlijk dat de game eraan zou komen, maar zo snel al? De releasedatum van de Gamecube is overigens nog niet geheel bekend.

Acclaim heeft de rechten om de Dreamcast toppers Crazy Taxi, 18 Wheeler: American Pro Trucker en Zombie Revenge op de PlayStation 2 uit te brengen. Deze deal is rondgemaakt op het moment dat Acclaim de rechten van F355 Challenge Passione Rossa binnenhaalde. Acclaim heeft toen de mogelijkheid gekregen om drie arcade titels te kiezen die op andere platformen uitgebracht kunnen worden. De enige titel die waarschijnlijk het daglicht zal zien op de PS2 is Crazy taxi. De release staat op kerst 2001. Dat is bijna 2 jaar later dan de Dreamcast versie.

Er komen 2 soundtrack CD's van Sega's nieuwe music game, Crackin DJ. Er komt een normale soundtrack CD voor 2625 yen en een speciale remix CD voor 2940 yen. De remix CD zijn geremixte tracks van DJ Masterkey en DJ Yukijirushi bevatten. Allebei de Crackin DJ CD's liggen vanaf 21 December in Japan in de winkel.

Gamespot heeft ons nagedaan, en ook een feature over de geschiedenis van Sega gemaakt. Ze pakken het echter een stukje groter aan met artikelen over alle verschillende periodes.

Soldier of Fortune is officieel bekend gemaakt voor de Playstation 2. Een CO-Operative Mode is een nieuwe, meer details zijn er niet echt te vinden over deze PC-poort. De releasedatum is in het vierde kwartaal van 2001. Naast Soldier of Fortune, ontwikkelt Majesco ook nog Star Trek Voyager Elite Force voor de PS2.

Smilebit, de makers van onder andere Jet Set Radio, groeit tot een hele goede ontwikkelaar. Ze gaan niet alleen een sequel creëren op Jet Set Radio, maar ook gaan ze bijvoorbeeld Gun Valkyre voor de Pentium 4 chip op de PC ontwikkelen. De demo van deze chip is namelijk getoond met de hulp van Smilebit. Meer details over de toekomst van deze jonge ontwikkelaar komen er snel aan.

Met de launch van de Gamecube zal Nintendo gewoon alle soorten kleuren consoles op de markt brengen. De kleuren zijn nog niet bekend maar wel zullen ze variëren per continent. Dat is natuurlijk een leuk verzamelstuk(je) voor de die-hard Nintendo fans.