De pagina van Hitmaker heeft de laatste dagen mysterieuze plaatjes op hun site staan. Gisteren stond het vierde plaatje er(deze keer een flashanimatie) met nummer 4.

Op het eerste plaatje stond “birth”. Op het tweede plaatje “friendship” en op het derde plaatje “W x W”.

Het vierde plaatje is een flash animatie en is iets minder mysterieus. Er staat namelijk Cyber Troopers Virtual On 4 “force”. Na deze tekst zie je "The forth is the force."

Dat geeft dus aan dat er waarschijnlijk een nieuwe versie van Virtual On komt. Er is nog niets bekend over de game. Het kan een nieuwe Dreamcast versie zijn, maar ook een nieuwe arcade game worden die dan waarschijnlijk Hikaru of NAOMI 2 zal gaan gebruiken. Hopelijk maakt Hitmaker binnenkort meer bekend.

Amusement Vision heeft meer details over Daytona USA 2001 vrijgegeven. De acht parcours staan nu op de webpagina.

Van de acht circuits die in het spel zitten zullen Daytona fans de meeste wel herkennen.

· Three Seven Speedway:

· Dinosaur Canyon

· Sea-side Street Galaxy

· Desert City

· National Park Speedway

· Circuit Pixie

· Rin Rin Rink

· Mermaid Lake

Alleen Circuit Pixie, Rin Rin Rink en Mermaid Lake zijn nieuw in de Dreamcast versie.

Circuit Pixie is een oval. Het circuit ligt in een bos. Snelheid, gebruik maken van slip stream en vooral niet remmen zorgen voor succes.

Rin Rin Rink heeft meerdere bochten en een lang recht stuk. Snelle acceleratie zorgt hier voor succes.

Mermaid Lake is een van de moeilijkste circuits. Er zit een smalle schuine bocht in die Mermaid's Moon heet en die loopt uit op een 90 graden bocht vlak voor de finsh.

Er komt ook een optie in om replay data te uploaden en te downloaden. Maar het leukste is natuurlijk de network race!

Daytona USA 2001 komt 21 december uit in Japan. De Europese versie komt begin 2001. Amusement Vision heeft 3 nieuwe screenshots van Planet Harriers op hun site gezet. Ze zien er natuurlijk supermooi uit en dit bewijst dat het Hikaru board veel aankan. De shots zien er verbluffend uit. Dit spel draait 60 frames per seconde met megascherpe graphics. Kijk hier voor de screens

Na Zelda in November 1998 en Soul Calibur vorig jaar is Phantasy Star Online het derde spel dat in het Famitsu magazine de perfecte rating krijgt.

In de issue van deze week krijgt de topgame van Sonic Team, Phantasy Star Online, de score van 40/40. Perfect dus. Het spel komt 21 December in Japan uit. De Europese en Amerkaanse versie volgen 23 Februari 2001.

Na gisteren het blijde nieuws te ontvangen dat EA SSX gaat Cuben, komt vandaag het bericht dat er ook een Madden en een Fifa aankomen voor de Game Cube. EA gaf ditmaal wel commentaar, en wel dat ze de Game Cube een

fantastische machine vonden, waar een grote developper gewoon voor moet produceren. Klinkt positief? Ja, dat zeker, maar over de X-Box en de PS2 werd exact hetzelfde gezegd...

Natsume (bekend van o.a. Harvest Moon) gaat Gamecube games maken. Yasuhiro Maekawa, directeur van Natsume, is van plan om de komende paar jaar een hele hoop goede games op de markt. Hij wil doorboorduren op goede punten uit het verleden en met de nieuwe technieken is hij ook veel van plan. Op de vraag of we dan ook op onze kubus Harvest Moon kunnen gaan spelen zij hij alleen maar: 'We will See'.

PS2IGN heeft een preview van NBA Live 2001. De preview bestaat uit meerder updates, gisteren hebben ze filmpje geplaatst die een erg goede weergave geven van hoe het gaat worden. De preview is hier te vinden.

Op 8 December is er in Japan een nieuwe Playtation 2 uitgekomen. Deze Playstation 2 heeft onder andere de DVD drivers in de hardware zitten en Sony levert een afstandsbediening bij de console. Nu heeft Sony echter een lijst bekend gemaakt met games die het niet doen op de 'nieuwe' Playstation 2. We hebben het hier over Sky Surfer (Idea Factory), Reiselied (Konami) en Golf Paradise (T&E Soft).

SCEI heeft hun line-up voor 2001 bekend gemaakt. In de lijst komen onder andere Kessen 2 (Maart 2001), Metal Gear Solid 2: Son's of the Liberty (n.n.b) en Onimusha (25 Januari). Onimusha komt dus snel, en dat is maar goed ook. De Playstation 2 eigenaren zullen binnenkort gelukkige mensen zijn.

In Mei 2001 zal er op de Playstation 2 een goede rally game uitkomen. De naam is World Rally Championship 2001 en de titel zal onder andere een officiële FIA licentie krijgen. SCEE gaf wat meer screenshots vrij, en CVG heeft ze hier allemaal bij elkaar gezet. Screamer schrijft: "Hier een serieus artikel van een onafhankelijke partij over wat japan nu nog vind van de PS2 na een paar maanden!":Japanese gaming guru Hiroyuki kicked off the Sony-slam with a question: “How many of you own a PS2?” Hands shot up all over the room. “What are you playing on it?” asked Hiroyuki, who goes by one name. The audience of 50 gameplayers and designers fell silent, then succumbed to giggles. “Dragon Quest for PS1,” someone finally offered sheepishly, referring to a game for the first, supposedly outdated PlayStation 1. “DVD movies!” a second voice shouted. With that, the geekerati erupted in derisive hoots and hollers.

Dit verhaal laat dan ook de waarschijnlijke reden zien van het drastisch gedaalde verkoop cijfer van de PS2 in japan.

Bedankt Screamer voor de tip, de bron was tevens MSNBC.com

Tot Morgen!