Console en controller Wii U worden niet apart verkocht | Gamer.nl

Console en controller Wii U worden niet apart verkocht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dit betekent hoogstwaarschijnlijk ook dat er niet meerdere speciale Wii-controllers op één Wii U gebruikt kunnen worden. Voor games met een lokale multiplayermodus zullen spelers dus of de controller moeten delen, of gebruik moeten maken van de reeds beschikbare Wii-acce oires, die ook op de Wii U werken.

Zo kunnen er tot vier Wii-afstandsbedieningen of Wii Cla ic Controllers op de Wii U worden aangesloten. Daarnaast biedt het apparaat ondersteuning voor Nunchuck-controllers en het Balance Board.

Controller

De controller van de Wii U bevat een breedbeeld touchscreen van 6,2 inch, X/Y/A/B-knoppen, twee trekkerknoppen, twee schouderknoppen en twee analoge cirkelknoppen, zoals die ook op de Nintendo 3DS zitten. Daarnaast zijn er een accelerometer en gyroscoop in het apparaat verwerkt, om bewegingsbesturing mogelijk te maken.

Het scherm van het apparaat kan meerdere functies hebben. Niet alleen kan het gebruikt worden om op te gamen, als de televisie bijvoorbeeld bezet is, ook kan het scherm extra game-informatie tonen of voor andere gameplaydoeleinden worden ingezet. 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou