Afgelopen week stond de DS van Nintendo midden in de belangstelling van de gamewereld. Maar hoe zat het ook alweer met het andere project van Nintendo, de Revolution? De charismatische vice president van sales & marketing Reggie Fils-Aime had toch nog wel wat informatie over dit project. Reggie zei dat de op de E3 van 2005 te onthullen console ongeveer gelijktijdig met de next-gen consoles van de concurrent zal uitkomen. Hierbij let Nintendo vooral op wat Sony gaat doen met hun PS3. Niet dat de Xbox 2 onbelangrijk is, maar een te haastige release van de Revolution zou de console geen goed doen, aldus Reggie.

Hij had ook wat te zeggen over de connectivity van de DS met andere consoles. Zo is het zeker een optie om de DS compatible te maken met zowel de Gamecube als de Revolution. Het zal echter niet mogelijk zijn om de DS met de advance te verbinden.

Ook zouden third party developers veel belangrijker worden bij de ontwikkeling van de twee toekomstige gameconsoles. Blijkbaar heeft Nintendo toch geleerd van hun fouten in het verleden en proberen ze toch serieus een concurrent van Sony te wordenOur focus is this: we will bring Revolution to the marketplace roughly at the same time as the competition. We are driving our timetables based on what we believe Sony will do. Not that I want to ignore the Xbox, but certainly we believe that a rush to a new system is a mistake.

Could there be interactivity with GameCube? Potentially. Depends on the software and accessories needed from a GameCube perspective. But it's certainly possible. Could there be interaction with the Revolution? Certainly possible. Certainly capable.