Congresleden claimen dat Sony verkoop van Xbox in Japan tegengaat

Congresleden claimen dat Sony verkoop van Xbox in Japan tegengaat

Ook het beleid van de Japanse overheid zou voor moeilijkheden zorgen

Meerdere leden van het Amerikaanse congres claimen dat Sony probeert de verkoop van Xbox-consoles in Japan tegen te gaan.

Senator Maria Cantwell heeft het onderwerp in het congres aangekaart. Volgens Axios hebben daarna in totaal tien congresleden twee brieven aan Trade Representative Katherine Tai en secretaris van commercie Gina Raimondo geleverd waarin men aandringt tot actie.

In een van de brieven wordt gemeld dat het Japanse bedrijf Sony 98 procent van de "high-end consolemarkt" van het land in handen heeft en deals sluit met uitgevers om er voor te zorgen dat diverse Japanse games niet op de uit Amerika afkomstige Xbox-consoles kunnen verschijnen. Daarmee zou het bedrijf verschillende concurrentiewetten schenden.

"Het beleid van de Japanse overheid, waarbij men niets doet aan Sony's werkwijze, is een serieuze barrière voor Amerikaanse exportgoederen. Het heeft merkbare impact op Microsoft en verschillende Amerikaanse ontwikkelaars en uitgevers die globaal games verkopen, maar door deze praktijken hun inkomsten in Japan beperkt zien worden." In de tweede brief wordt een soortgelijke observatie aangehaald. 

De discussie in het congres komt gedurende een periode waarin de wereldwijde verhoudingen tussen Sony en Microsoft onder een vergrootglas liggen bij allerlei waakhonden. Dit omdat Microsoft Call of Duty-uitgever Activision Blizzard wil overnemen. Sony wil dit tegengaan, maar Microsoft claimt games als Call of Duty multiplatform te willen houden en heeft meermaals gesuggereerd dat juist Sony er alles aan doet om games van het Xbox-platform te houden, bijvoorbeeld door het afsluiten van (tijdelijk) exclusieve deals.

In de brieven vragen de congresleden of Sony's vermeende praktijken kunnen worden aangekaart bij de Japanse overheid. Ook wil men zoeken naar "additionele barrières" voor Amerikaanse bedrijven binnen de Japanse gamemarkt. Trade Representative Katherine Tai heeft laten weten de kwestie te onderzoeken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sony is gewoon een heel triest bedrijf. Zelf al eeuwen exclusiviteit deals afkopen, zie nu bijvoorbeeld met FF16. Maar wel moeilijk doen als een ander bedrijf dezelfde strategie wil gaan uitvoeren. Sony houd innovatie tegen met de houding die zij aannemen.

0

Oh oh here we go

0

Aanbevolen voor jou