Conflict om Scrolls-merknaam naar de rechter | Gamer.nl

Conflict om Scrolls-merknaam naar de rechter | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"The Scrolls case is going to court! Weee!", zo schrijft Notch op zijn Twitter-account. Uitgever Bethesda kan zich niet vinden in de naam van Mojangs nieuwe game, omdat deze te veel zou lijken op zijn The Elder Scrolls-serie. Volgens Per on is dit "onzin" en maakt Bethesda zich op basis van dat argument zelf ook schuldig aan copyrightschending. Zo brengt de uitgever begin oktober Rage uit, wat lijkt op Streets of Rage van ontwikkelaar Sega.

Nog voor bekend werd dat het conflict in de rechtbank zou worden behandeld, bood Per on aan om het op te lo en via een aantal potjes Quake 3, tu en mensen van Mojang en een team samengesteld door Bethesda. Later stelde hij dat dit een slecht idee was, omdat Bethesda eigenaar is van id Software, de maker van de Quake-serie. Bethesda heeft overigens niet gereageerd op dit aanbod. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou