Joystiq-recensent Michael T. Murdock noemt Conduit 2 in zijn review "verschrikkelijk”, bekritiseerde de graphics en het verhaal en beoordeelde de game met een van vijf sterren. Hij verklapte bovendien het einde van het spel. Onder de recensie staat een link naar The Dragon Ruby op Amazon.com, het boek van Murdock.

Matt Corso, art director van Conduit 2, stuurde een e-mail naar zijn collega’s waarin hij zegt dat de recensie een antwoord verdient: "Michael was aardig genoeg om een Conduit 2-review te schrijven voor ons. En dus moeten jullie de vrijheid voelen om eerst het boek zelf te lezen en dan Michael te bedanken door een lezersreview te schrijven van zijn boek." Na de e-mail zijn er ongeveer gelijktijdig een viertal negatieve recensies van Murdocks boek verschenen op Amazon. Een van deze recensies is verwijderd nadat de e-mail van Corso openbaar werd gemaakt.

Volgens Eric Nofsinger, chief creatieve officer van High Voltage, is die e-mail echt uitgestuurd, maar was het geen serieuze poging om problemen te veroorzaken voor Murdock. "Ik denk dat [Corso] het op een grappende manier heeft geschreven. We zouden nooit iemand aanvallen vanwege zijn mening van een game."

Corso zelf beaamt de uitspraak van Nofsinger en zegt het niet kwaad bedoeld te hebben: "Ik overwoog echt om het boek zelf te kopen. Ik wilde weten hoe goed het echt was en waarom deze gast voelde dat hij het recht had om onze game af te maken en het einde te verklappen. En dan ook nog reclame maken voor zijn eigen boek aan het einde, waarmee hij impliceert dat wij slecht zijn en hij fantastisch is."

Geen spijt

Murdock gelooft niet dat er geen kwade bedoelingen achter het mailtje van Corso zaten. Volgens hem probeert High Voltage er makkelijk vanaf te komen. "Ze hebben simpelweg geen spijt van wat ze hebben gedaan, en ze denken dat de industrie en iedereen het af zal doen als grap. Ik hoop dat dat niet gebeurt."