De Xbox 360-launchgame Condemned: Criminal Origins krijgt begin 2008 een vervolg voor Playstation 3 en Xbox 360 getiteld Condemned 2: Bloodshot. De hoofdrol in dit vervolg is weggelegd voor Ethan Thomas, voormalig detective bij de Serial Crimes Unit, die bij de vermissing van zijn partner wordt teruggeroepen. Tijdens zijn zoektocht vecht Ethan niet alleen tegen het gespuis om hem heen, maar ook tegen zijn innerlijke demonen.

Condemned 2: Bloodshot laat je opnieuw moorden oplossen met behulp van forensische hulpmiddelen, wapens en voorwerpen die je in de omgeving aantreft. Maar daar blijft het dit keer niet bij. Condemned 2 belooft namelijk ook de bruutste hand-tot-hand gevechten ooit in een first-person shooter. Het spel kent een singleplayercampagne waarin je moorden op meerdere manieren kunt oplossen. Minder lineair dus.

Ook zal multiplayer dit keer van de partij zijn, met onder andere een deathmatchmode. Ook in de multiplayer beloven de hand-tot-hand gevechten een unieke en belangrijke rol in te nemen.