De afgelopen weken was ontwikkelaar Polyphony Digital al met een geheimzinnige auto aan het teasen. Op screenshots werd namelijk langzaam het doek opgetrokken van een futuristische auto die het product zou zijn van de samenwerking tussen Citroën en Polyphony Digital.

Citroën heeft op de Paris Auto Show de auto inmiddels onthuld. GTbyCITROËN is de officiële naam die door Citroën en Polyphony Digital aan de wagen is gegeven. Naast een futuristisch uiterlijk heeft deze "Citroën GT" ook een futuristische krachtbron, namelijk een elektromotor die gebruik maakt van een brandstofcel. De sportwagen is op de autoshow in Parijs in fysieke vorm te bekijken en zelfs uit te proberen in virtuele vorm.

Volgens de bedenker van Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, is deze conceptwagen bedoeld om te laten zien dat autorijden in het echt en op de computer samen kunnen komen met een innovatieve samenwerking tot gevolg.

Iedereen die GT5 Prologue in het bezit heeft, kan de auto binnenkort ook uitproberen op de PS3. De auto zal met de komende update beschikbaar worden gemaakt. Of we ervoor moeten betalen, is nog niet bekend gemaakt.