Dacht je dat alleen in Amerika mensen rondliepen die games een verderfelijk iets vonden dan heb je het mis. De Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland hebben in een kanselboodschap aan hun leden geschreven dat gezinnen niet hun tijd moeten besteden aan ,,dingen van het zielenheil'' en niet aan ,,goddeloze en onnodig tijdverslindende computerspelletjes''.BARNEVELD (ANP) - Gebruik van internet, anders dan voor zakelijke en studiedoeleinden, dient niet voor te komen in gezinnen. Dit schrijven de Oud Gereformeerde Gemeenten in een kanselboodschap aan hun leden. Gezinnen moeten hun tijd besteden aan ,,dingen van het zielenheil'' en niet aan ,,goddeloze en onnodig tijdverslindende computerspelletjes'', vindt het kerkgenootschap. De kanselboodschap, bekendgemaakt tijdens een kerkvergadering van de Oud Gereformeerde Gemeenten, verklaart dat een abonnement op internet ten behoeve van privé-gebruik ,,censurabel'' is.

Dit wil zeggen dat leden van de Oud Gereformeerde Gemeenten die internet privé gebruiken, kerkelijke tuchtmaatregelen kunnen verwachten. Op hoe controle en uitvoering daarvan in zijn werk zullen gaan, gaat de boodschap niet in. De oud gereformeerden staan zakelijk gebruik van internet en surfen voor studiedoeleinden wel toe. Dit echter onder stevige sociale en technische controle. Zo willen de gemeenten dat hun leden en het liefst ook de bedrijven waar zij werken alleen het net van het Reformatorisch Dagblad gebruiken.

Dit net filtert onder meer pornosites en pagina's die aanzetten tot geweld. De waarschuwing richt zich ook op (mobiele) telefoons en video's. Want ook in het gebruik van deze communicatiemiddelen schuilt volgens de Oud Gereformeerde Gemeenten het gevaar van ,,wereldgelijkvormigheid''. Wat ze daarmee precies bedoelen, wil algemeen secretaris van de Oud Gereformeerde Gemeenten A.A. Klein niet uitleggen. ,,Daar maken de media toch weer een karikatuur van'', aldus Klein, die ook op andere vragen over de kanselboodschap niet wil ingaan. ,,Medereizigers naar de eeuwigheid, we dienen ons verre te houden van de plaatsen van verleiding, kennende des mensen hart, dat geneigd is tot alle kwaad'', zegt de kanselboodschap alleen over die wereldgelijkvormigheid.

De Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland tellen ongeveer 18.000 leden.Gelukkig bestaat er ook nog educatieve software