Computer leert levels bouwen op basis van gameplayvideo's | Gamer.nl

Computer leert levels bouwen op basis van gameplayvideo's | Gamer.nl

Onderzoekers van het Georgia Institute of Technology hebben een kunstmatige intelligentie ontwikkeld die zelf levels bouwt door naar gameplayvideo's van spellen te kijken.

Het team achter het systeem publiceerde een paper over hun uitvinding. Het systeem bestudeert gameplayvideo's van Super Mario Bros. op sites als YouTube of Twitch. Op basis van patronen in deze levels bouwt het  gedeeltes van nieuwe levels.

Patronen
Het systeem kijkt naar de afstand tu en objecten en het terrein. Zo leert het bijvoorbeeld dat de groene pijpen in de Mario-spellen altijd boven de grond uitsteken. Ook zorgt het systeem ervoor dat er geen onoverbrugbare ravijnen in de levels zitten.

Mark Riedl, a istent-profe or van de opleiding Interactive Computing, laat weten dat het systeem levels bouwt op basis van een model dat het maakt. "Het systeem kan unieke levelonderdelen maken die er niet willekeurig gegenereerd uitzien en doorkruist kunnen worden door de speler."

Tot nu toe heeft het systeem 151 levels gemaakt op basis van zeventien voorbeelden uit de oorspronkelijke Super Mario Bros.  Met minder strakke richtlijnen voor de levels is dit aantal ruim twee keer zo hoog.

Genre-kennis
Het team laat weten dat het systeem in de toekomst complete levels kan maken, ook voor andere spellen. Verder denken de onderzoekers dat het systeem verschillende genres van platformers kan leren herkennen door gameplayvideo's te bestuderen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou