Nieuws

Componisten Celeste ontvangen al bijna twee jaar geen royalty's

Muzieklabel Materia claimt aan de oplossing te werken

Geschreven door Michel Musters op
Diverse componisten claimen dat muzieklabel Materia Collective geruime tijd geen royalty's heeft betaald over diverse nummers en streams, waaronder componisten van Celeste.

Het zou specifiek gaan om de componisten van nummers van de B-Side-levels en Celeste. In juli 2019 gaf componist Lena Raine de distributierechten van de Celeste-soundtrack aan Materia, een label dat diverse soundtracks van games uitgeeft en ook bekendstaat om de tribute-albums voor Final Fantasy en Kingdom Hearts.

Artiest 2 Mello claimt nu dat hij en "minstens" drie andere muzikanten die aan de soundtrack van de B-Side-levels hebben gewerkt geen geld hebben ontvangen. Dat is opvallend, omdat de B-Sides-soundtrack voor 5 dollar per album wordt verkocht. De soundtrack bestaat uit remixen van muziek uit de 'normale' levels van de game.

Na 2 Mello lieten ook andere muzikanten weten in hetzelfde schuitje te zitten. Zo heeft Laura Intravia, die onder andere heeft gewerkt aan de soundtracks van Destiny 2 en Mortal Kombat 11, al dertien maanden geen betalingen van het label ontvangen. Ook Alex Parish, de componist van Zed, heeft niets van Materia ontvangen sinds het album in juli 2019 uitkwam.

Het label heeft inmiddels gereageerd op de claims. Er is een e-mail naar de artiesten gestuurd waarin gemeld wordt dat er problemen waren met het tracken van betalingen en dat alle artiesten tegen midden februari hun betalingen alsnog volledig moeten ontvangen. In een publieke reactie laat Materia weten alle andere werkzaamheden te staken tot dit is opgelost.

Dit artikel delen:

Lees meer

Skyrim draait in 60 fps op PlayStation-consoles dankzij mod Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning komt op 16 maart uit voor Switch
2

Reacties op: Componisten Celeste ontvangen al bijna twee jaar geen royalty's

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 20 januari 2021 09:10
  Daar zou je toch depressief van worden..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WijvanWCeend

  • 20 januari 2021 09:49
  @kleinekoosjer Haaaa! See what you did there. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.