Componisten Celeste ontvangen al bijna twee jaar geen royalty's

Componisten Celeste ontvangen al bijna twee jaar geen royalty's

Diverse componisten claimen dat muzieklabel Materia Collective geruime tijd geen royalty's heeft betaald over diverse nummers en streams, waaronder componisten van Celeste.

Het zou specifiek gaan om de componisten van nummers van de B-Side-levels en Celeste. In juli 2019 gaf componist Lena Raine de distributierechten van de Celeste-soundtrack aan Materia, een label dat diverse soundtracks van games uitgeeft en ook bekendstaat om de tribute-albums voor Final Fantasy en Kingdom Hearts.

Artiest 2 Mello claimt nu dat hij en "minstens" drie andere muzikanten die aan de soundtrack van de B-Side-levels hebben gewerkt geen geld hebben ontvangen. Dat is opvallend, omdat de B-Sides-soundtrack voor 5 dollar per album wordt verkocht. De soundtrack bestaat uit remixen van muziek uit de 'normale' levels van de game.

Na 2 Mello lieten ook andere muzikanten weten in hetzelfde schuitje te zitten. Zo heeft Laura Intravia, die onder andere heeft gewerkt aan de soundtracks van Destiny 2 en Mortal Kombat 11, al dertien maanden geen betalingen van het label ontvangen. Ook Alex Parish, de componist van Zed, heeft niets van Materia ontvangen sinds het album in juli 2019 uitkwam.

Het label heeft inmiddels gereageerd op de claims. Er is een e-mail naar de artiesten gestuurd waarin gemeld wordt dat er problemen waren met het tracken van betalingen en dat alle artiesten tegen midden februari hun betalingen alsnog volledig moeten ontvangen. In een publieke reactie laat Materia weten alle andere werkzaamheden te staken tot dit is opgelost.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Daar zou je toch depressief van worden..

0
test

@kleinekoosjer Haaaa! See what you did there. :)

0

Aanbevolen voor jou