Componist Chrono Cross onthult volgende maand nieuw project

Componist Chrono Cross onthult volgende maand nieuw project

Yasunori Mitsuda, de componist van Chrono Cross, claimt dat er volgende maand een nieuw project van hem wordt onthuld.

Dat meldde hij tijdens zijn verjaardag op Twitter. Volgens hem wordt het project op zijn vroegst volgende maand onthuld, maar hij heeft geen hint over wat het mogelijk kan zijn.

Mitsuda is de componist van diverse klassieke Square Enix-games, waaronder Chrono Cross en Chrono Trigger. Er gaan sinds vorig jaar geruchten dat er een remaster van Chrono Cross in de maak is - fans speculeren dat Mitsuda het mogelijk over dat project heeft. Dit is echter niet bevestigd.

Chrono Cross kwam in 1999 op PlayStation uit in Japan en de Verenigde Staten. De game lanceerde nooit officieel in Europa. Het is een vervolg op de SNES-jrpg Chrono Trigger.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zou zelf liever een remaster/remake van Chrono Trigger zien. Wat mij betreft in alles beter dan zijn spirituele opvolger.

0

@Jorn6810 Beetje vreemde wens hoor. Je wil een remaster/remake van de betere game in plaats van dat ze proberen de mindere game beter te maken. Does not compute. Nee doe mij maar een remaster van Cross. Chrono Trigger SNES kan voor mij niet meer overtroffen worden - ik heb het namelijk al meerdere keren ervaren. Ik ken het verhaal, ik ken de karakters, ik ken de plot twists, ik ken de muziek en de secrets, ik heb de emoties die het spel wist los te maken ervaren - een remaster of remake gaat me niet meer verrassen. Sterker ik durf zelfs te wedden dat moderne FF7-remake gameplay het spel minder leuk maakt, de manier van combat van de SNES versie was best wel de ultieme evolutie van het systeem, ik snap niet zo goed dat Square na de release van Chrono nog steeds zo vaak teruggreep op het oude Dragon Quest / Final Fantasy systeem. Ik herkende er een schim van terug in Final Fantasy 15, maar lang niet zo goed.

0
test

@gimbal2 niks vreemds aan. Een remaster gaat Chrono Cross buiten de graphics om geen betere game maken. Dus als IK mocht kiezen dan zou ik altijd voor Chrono Trigger gaan. Maar laat ik voorop stellen dat ik van beide niet per se een remaster/remake hoef.

0
test

Liever een nieuwe Chrono, heb beide al gespeeld, soundtrack van Cross is wel geweldig, de opening theme, wow!

0

Aanbevolen voor jou