East Front is een nieuwe shooter, ontwikkeld door de Russische development studio Burut. Burut wist ons eerder te vervelen met Kreed, een shooter die hoog van de toren blies, maar uiteindelijk in de afwerking jammerlijk faalde. East Front ziet er op dat gebied een stuk beter uit.

De game speelt zich af in een fictieve wereld die ontstaan is nadat de Duitsers de Tweede Wereldoorlog gewonnen hebben. Je speelt in het spel met een geallieerde saboteur, genaamd Karl Stolz. Stolz is echter geen normale kerel meer, nadat hij door de nazi's opgepakt is en gebruikt is voor een wetenschappelijk experiment.

Net als met Kreed destijds, probeert Burut de aandacht te trekken door een aantal interessante speleigenschappen te noemen. Zo kun je aan het begin van East Front kiezen om het spel in realistische- of fantasie vorm te spelen. De tweede opties leven een totaal andere game op, waarbij je in de fantasie vorm uiteindelijk als hoofdpersoon een monster wordt en in de tijd gaat reizen.

Grafisch laat het spel een gemengd gevoel achter, met ietwat doffe omgevingen, die wel weer erg complex in elkaar zitten en van mooie schaduwen zijn voorzien. Bekijk hier een aantal nieuwe screenshots van East Front.