Gamers die straks in alle glorie willen genieten van de ervaring die Xbox 360 te bieden heeft, moeten hun portemonnee flink pijnigen, aldus Chris Morris van CNN. Dit geintje zal je namelijk zo'n 1700 dollar gaan kosten. Het is niet alleen de aanschaf van de nieuwe Xbox, een bedrag dat waarschijnlijk rond de 399 dollar zal liggen, maar ook de HDTV, een volwaardige surroundset en niet te vergeten de games die zo'n 5 a 10 dollar per titel duurder zullen worden.Obviously, the HDTV and home theater system are luxuries, but the fact remains that the price of gaming is at a crossroads. Development costs, which have been escalating dramatically through the course of this generation of game machines, are expected to spike as new machines come on the market -- and the teams required to develop games will grow exponentially.

En niet alleen console gaming wordt duurder, ook handheld gamers moeten meer neerleggen voor hun portable gameverslaving. De PSP kost 250 dollar, tegenover de 99 van de Gameboy, en PSP spelletjes gaan voor een bedrag tussen de 40 en 50 dollar over de toonbank, terwijl de Gameboy games tussen de 20 en 30 dollar lagen. Toch hoeven gamers met een klein spaarvarken niet te vrezen, want als oplossing wordt aangeraden om geduld te hebben. Tijd zorgt er namelijk voor dat zelfs de duurste titels betaalbaar worden.

Aanvulling

De prijzen liggen in Europa waarschijnlijk wat hoger en gamers die al over een HDTV of surroundset beschikking zijn natuurlijk goedkoper uit. Morris maakt wel een interessant punt, dat ook voor PC gaming geldt. Sommige gamers zijn van mening dat je games in al hun glorie moet spelen, oftewel altijd de snelste videokaart, terwijl er ook gamers zijn die met minder genoegen nemen of net zo lief achter een 37 centimeter TV'tje met hun console gamen.