De wereldberoemde pianist Wibi Soerjadi zal tijdens Games in Concert 3 een uniek optreden weggeven. Tevens is de complete tracklijst van games die een muzikale vertolking gaan krijgen bekend gemaakt.

Wibi Soerjadi, al jaren een van de beste pianisten ter wereld, zal op Games in Concert, dat 15 november gehouden wordt in Vredenburg Leidscherijn te Utrecht, zal speciaal voor het concert een eigen interpretatie geven van muziek uit Super Mario 64 en The Legend of Zelda. "Als enthousiast gamer vind ik het geweldig leuk om een gastoptreden te verzorgen tijdens Games in Concert 3. Ik maak in de bewerkingen gebruik van klassieke pianotechnieken en leg accenten op de spanning, drama en melancholie van de game. Super Mario 64 is voor mij een game met herinneringen en geeft me een licht gevoel van weemoed", aldus Soerjadi.

Naast Wibi Soerjadi treden op Games in Concert 3 dit jaar ook operazangeres Tania Kross, rockzangeres Roos Rebergen en de Nederlandse band After Forever samen met het Metropole Orkest op. Speciale gast dit jaar is gamecomposer Frank Klepacki, bekend van onder andere de games Red Alert en Universe at War. Hij speelt tijdens Games in Concert 3 ook mee op gitaar. Tijdens Games in Concert 3 beleven twee door Klepacki gecomponeerde tracks hun wereldpremière: Red Alert 3 – Hell's March 3 en Overlord II.

De complete tracklijst:

Alone in the Dark 5 - Main Theme     Bioshock - Welcome to Rapture  Bubble Bobble - ThemeDonkey Kong Country - Theme   Duke Nukem - Main ThemeFinal Fantasy VI - Opera Maria and DracoHaze - Main Theme & Rebels MarchHitman Bloodmoney - Theme  Mafia - Main Theme      Metal Gear Solid - Best is yet to come Overlord II - Main Theme        Portal - Still Alive  Rainbow Six: Rogue Spear - MedleyRed Alert 3 - Hell's March 3Silent Hill 2 - Theme of Laura     Super Mario Galaxy - Main Theme     World of Warcraft - Lament of the HighborneUniverse at War - Divine InterventionDit jaar worden delen van Games in Concert 3 ook uitgezonden in het NCRV radioprogramma Amoroso. In Amoroso (Radio 4, 23.00 uur) op dinsdag 18 november zijn de uitvoeringen van Wibi Soerjadi te beluisteren.

Games in Concert is een initiatief van NCRV Radio en de website Gamer.nl en is het eerste en enige grootschalige gameconcert in Nederland. Kaarten voor het concert zijn te koop via Ticketservice. Meer informatie en beelden van vorige edities van Games in Concert zijn te vinden op de speciale Games in Concert-site.