In een brief aan de community vertelt producer Greg Wilson over de keuze om Company of Heroes op deze manier in Steam te integreren. De service die het nu gebruikt om de multiplayer online te houden, houdt op te bestaan. Vandaar dat Relic besloten heeft om de de online fuctionaliteit nu via Steam te laten verlopen.

Vanaf 8 april komt er een zogeheten 'opt-in'-versie van Company of Heroes beschikbaar via Steam. Eigenaars van het spel kunnen hun originele product key invoeren en zo gratis een Steam-versie downloaden. Vanaf 7 mei gaan de servers van de huidige service, Quazal, definitief offline.

Key opvragen

Relic werkt ook aan een tool die spelers hun oorspronkelijke key laat opvragen wanneer zij deze niet meer hebben. Dit kan aan de hand van de gebruikersnaam en het wachtwoord dat ze hebben aan moeten maken voor Company of Heroes' multiplayer. Verder denkt de studio eraan om alle huidige data, zoals leaderboards en statistieken, via een archief beschikbaar te maken, "om de gamers te eren die de laatste zes jaar zoveel gespeeld hebben." Opvolger Company of Heroes 2 lanceert op 25 juni.