"We hebben ontzag voor de creativiteit, moeite en vindingen die [de community] heeft laten zien om van LBP zo'n geweldige plek te maken om plezier te hebben", aldus het team achter de game. Ook liet het team weten dat de miljoen levels inmiddels 244 miljoen keer zijn gespeeld.

Opmerkelijk is dat Alex Evans, mede-oprichter van ontwikkelaar Media Molecule, eerder deze maand in een interview had bekendgemaakt dat er inmiddels 2 miljoen levels gemaakt zijn. Dit lijkt nu niet te kloppen.

Nieuwe edities

LittleBigPlanet verschijnt later dit jaar in een Game of the Year-editie, voorzien van extra content. Wanneer deze versie komt is niet bevestigd, maar op het PlayStation-blog wordt gehint naar een bekendmaking op 18 augustus. Ook verschijnt er een versie voor PlayStation Portable. De platformer wordt onder andere geroemd om de originele levels, de toegankelijke multiplayermodus voor vier personen en het feit dat gebruikers zelf levels kunnen maken. LittleBigPlanet won vorige week op de Develop-conferentie nog vijf verschillende prijzen, waaronder die van meest innovatieve game.