De journalist van The Daily Star, Jerry Lawton, zag het bewerkte plaatje aan voor een titel die echt in de maak zou zijn en deed hierover bericht in de krant. Vervolgens stroomden de reacties binnen. Enerzijds van geschokte mensen die het schandalig vonden dat een dergelijk incident tot game vermaakt zou gaan worden, anderzijds van gamers die woedend waren dat hun vorm van entertainment onterecht in een kwaad daglicht gesteld werd.

"Het is ziek, er zit bloed aan het geld wat daarmee verdiend gaat worden. Het is te gek voor woorden", zo luidt een reactie van een verontwaardigd familielid van één van Moats slachtoffers.

Later sprak Lawton op zijn Facebook-pagina zijn ontsteltenis uit over de reacties die uit de gamegemeenschap afkomstig waren: "Stomverbaasd over de woedeuitbarstingen van volwassen gamers. Dit zijn volwassen mannen die de hele dag computerspellen zitten te spelen met elkaar, die precies vandaag hebben uitgekozen om net lang genoeg de echte wereld te betreden om te klagen over mijn nieuwsbericht, dat de Raoul Moat-versie van Grand Theft Auto afbrandt."