Nieuws

Commissie Olympische Spelen 2024 overweegt eSports

Ga maar vast trainen voor die gouden medaille

Geschreven door Michel Musters op
De commissie die zich bezighoudt met de Olympische Zomerspelen van 2024 overweegt eSports onderdeel te maken van het evenement.

De commissie beoogt met mensen uit de eSports-wereld te praten, evenals de International Olympic Committee (IOC), om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor deze toevoeging. Dat meldt de co-president van het committee, Tony Estanguet, aan de Associated Press via NBC Sports.

"We moeten hier naar kijken want we kunnen niet zomaar zeggen 'Dat past niet bij ons, dat draait niet om de Olympische Spelen'. De jeugd is geïnteresseerd in eSports. Laten we er naar kijken. Laten we ze ontmoeten. laten we kijken of we een brug naar elkaar kunnen vinden", aldus Estanguet. "Ik wil niet meteen nee zeggen. Het is interessant om met hen te praten, met de IOC, de eSport-familie, om beter te begrijpen wat het proces is en waarom het zo'n succes is."

Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio werd een eenmalig eSports-toernooi gehouden, maar de sport wordt nog niet beschouwd als een compleet Olympisch evenement met eigen medailles. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking wordt eSports wel als officieel evenement, inclusief medailles, gehouden.

Hoewel een officiële locatie voor de Spelen van 2024 nog niet is vastgesteld, is Parijs momenteel de enige die meedingt. Los Angeles was deed aanvankelijk ook mee, maar trok zich uiteindelijk terug als kandidaat.

esports

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gamedeals van de week F1 2017 (hands-on)
3

Reacties op: Commissie Olympische Spelen 2024 overweegt eSports

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Inflatable

  • 10 augustus 2017 11:24
  Als demo voor de jeugd is het leuk, maar competitief gamen kan nooit een echte sport worden zolang er geen standaard is en dus ook geen continuiteit qua spel en regels etc..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • darkmanwls

  • 10 augustus 2017 13:06
  @inflatable Dan is het dus aan developers om een game te ontwikkelen die daar wel geschikt voor is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheDeeGee

  • 10 augustus 2017 20:55
  Gaat een beetje te ver vind ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.