Command & Conquer: Tiberian Sun vandaag 15 jaar oud | Gamer.nl

Command & Conquer: Tiberian Sun vandaag 15 jaar oud | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game is ontwikkeld door Westwood Studios, een van de ontwikkelaars die volgens Gamer.nl hard gemist wordt.

De game speelt zich meer dan twintig jaar na de gebeurteni en in Tiberian Dawn af. Het is daarmee de tweede real-time strategy game in de Command & Conquer-reeks die zich in het Tiberian-universum afspeelt. De game kreeg een opvolger in de vorm van Tiberium War. Firestorm is de uitbreiding die Westwood Studios voor Tiberian Sun uitbracht.

Tiberium Imperium

In Tiberian Sun heeft het fictieve mineraal Tiberium flink wat aan territorium gewonnen en zo zijn vele dieren en planten doodgegaan of gemuteerd. Om besmetting en blootstelling te voorkomen is een groot deel van de wereldbevolking naar koudere gebieden verplaatst door de Global Defensive Initiative, een fictieve westerse en democratische organisatie opgericht door de Verenigde Naties.

Kane, die in Tiberian Dawn de straten onveilig maakte, keert in dit deel terug om mensen tot leven te wekken zonder gevoelens, die al zijn bevelen opvolgen. De Forgotten, een derde partij, zijn de eenheden die door het Tiberium gemuteerd zijn.

Ontwikkelaar Westwood

Westwood werd in 1985 opgericht door Louis Castle en Brett Sperry. De studio maakte een naam voor zichzelf met onder meer Dune 2. In 2003 nam Electronic Arts het bedrijf over en doopte de studio om tot Electronic Arts Los Angeles. Het succes van weleer bleef echter achter en EA trok de stekker eruit. Een aantal ex-medewerkers richtten later het bedrijf Petroglyph Games op, ontwikkelaar van onder meer Star Wars: Empire at War.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou