Command & Conquer 4 belooft de geprezen spelformule op enkele cruciale punten aan te passen. Zo kent het spel nu mobiele basissen waarin alle gebouwen zijn ondergebracht. Ook maak je als speler persistente progressie in alle beschikbare spelmodi, zijn er verschillende klassen die je kunt spelen en is er een nieuwe multiplayermodus waarin je bepaalde doelen zult moeten behalen.

"Command & Conquer is een krachtige franchise. Command & Conquer 4 zal het Tiberium-saga tot een conclusie brengen. Het spel is ontworpen om alle spelers de antwoorden te geven waar ze naar zoeken", zegt Mike Glosecki, de lead producer van het spel.

Verhaal

Het verhaal van Command & Conquer 4 situeert zich na de gebeurtenissen uit Tiberium Wars. De mensheid heeft nog pakweg zes jaar voordat het Tiberium de aarde onbewoonbaar zal maken. Zowel de GDI als de NOD streven ineens hetzelfde doel na: voorkomen dat het Tiberium de mensheid vernietigt. NOD-leider Kane gaat naar het hoofdkwartier van de GDI. Met welke bedoelingen hij dat doet, kom je in het spel te weten.