Het bedrijf achter de Kickstarter-actie, Rantmedia Games, heeft de rechten van verschillende voor de ColecoVision uitgebrachte games in zijn bezit. Dit zijn onder meer Montezuma's Revenge, Jumpman Junior, Space Fury, Frenzy, Super Action Football en Jungle Hunt.

Er wordt gevraagd om 250.000 dollar om een iPhone-app te maken waarin deze spellen beschikbaar zijn. De ColecoVision-app moet de speelervaring van de retroconsole nabootsen door een virtuele huiskamer te maken met daarin een CRT-televisie, de console zelf en een stapel spellen. Wanneer spelers een game aantikken op het scherm, wordt deze in de ColecoVision gestopt.

De ColecoVision verscheen oorspronkelijk in 1982 en was een van de eerste spelcomputers waarvoor losse games verschenen. Voor die tijd stonden er standaard enkele games geïnstalleerd op een console en was het spellenaanbod verder niet uit te breiden. De ColecoVision wist binnen enkele maanden na zijn release 500.000 exemplaren te verkopen, maar een langlopend succes bleef uit, onder meer vanwege de crash van de game-industrie in 1983. In 1985 trok het bedrijf achter ColecoVision zich terug uit de consolemarkt.