De makers van Battlefield 1942 hebben een ferme hit te pakken met hun game. Het is dan ook niet hun eerste vehicle-based multiplayer shooter want een aantal jaren voor Battlefield kwam men reeds met Codename Eagle, een spel dat door de critici vrijwel gelijk de grond in werd geboord maar wat door een kleine groep fans met open armen werd ontvangen. Codename Eagle had dan misschien een wat mindere singleplayer campaign en ietwat tegenvallende graphics, het spel heerste gewoon over LAN want je kon, net als in Battlefield, gebruik maken van vliegtuigen, tanks en zelfs zeppelins om je doel te bereiken!

Momenteel is een ijverig team bezig met het ontwikkelen van een Codename Eagle mod voor Battlefield waarin we originele voertuigen, wapens en sfeer uit Codename Eagle weer helemaal van de partij zijn. En ook de zeppelin maakt zijn terugkeer! HomeLan sprak met de makers en vroeg onder andere naar de releasedatum:HomeLAN - What is the current status of the mod's progress and when will it be released?

Rex - The mod is gearing up for beta testing which might take a few more weeks. While I'd like to say it will be ready in time for Christmas, it might still be a few more months away. We started this mod back in July 2002, so we have plenty of patience. Nog eventjes geduld dus tot we weer van Codename Eagle kunnen genieten. Op GamersHell is trouwens te lezen dat de makers van Battlefield een vervolg op Codename Eagle niet uitsluiten maar dat het gezien de geringe populariteit van het eerste deel niet waarschijnlijk is. Wie weet brengt deze mod daar verandering in. Lees het hele interview hier.