Codemasters laat weten de publicatierechten voor de nieuwe game Fuel te hebben verworven.

De game die wordt ontwikkeld door Asobo Studio (Ratatouile, Garfield 2) laat spelers met diverse twee- en vierwielige voertuigen door een gevarieerde omgeving racen. De speelwereld beslaat een oppervlakte van meer dan 14.000 vierkante kilometer en bestaat uit besneeuwde berghellingen, stoffige canyons en ruige kusten.

Om de races te winnen zul je zelf de snelste weg moeten vinden door de open wereld. Onderweg zul je te te maken krijgen met sneeuw- en zandstormen en tornado's die een extra dimensie aan de moeilijkheidsgraad toe moeten voegen. Het doel van de race is de beloning voor de winnaar in de vorm van brandstof. In het scenario van Fuel is olie namelijk schaars en daarom peperduur geworden.

De grafische engine van het spel is door Asobo Studio zelf ontwikkeld, het spel zal dus geen gebruik gaan maken van de vermaarde Codemasters EGO engine waarop de racespellen uit eigen stal worden gebouwd. De game zal in 2009 uitkomen op PC, Playstation 3 en Xbox 360.

Waarschijnlijk hebben we te maken met een doorontwikkeling van Grand Raid Offroad, een spel van dezelfde ontwikkelaar waarvan de ontwikkeling in 2006 werd stopgezet omdat er voorrang werd gegeven aan een andere productie.

Meer informatie over de game wordt deze week tijdens de Games Convention in Leipzig verwacht. We houden je zoals altijd op de hoogte.