Codemasters sluit studio in Malta, richt zich op racegames | Gamer.nl

Codemasters sluit studio in Malta, richt zich op racegames | Gamer.nl

Codemasters heeft één van zijn studio’s in Malta gesloten. De ontwikkelaar geeft aan zich weer volledig te willen richten op de ontwikkeling van racegames. De werknemers van de Maltese studio krijgen de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij de andere studio’s van Codemasters.

Een woordvoerder van Codemasters gaf commentaar op de situatie. “Hoewel het geweldig was om andere projecten te ontdekken buiten racegames, weten we dat ons hart bij racen ligt in alle prachtige vormen.”

De studio was verantwoordelijk voor Battle Decks en het recentelijk uitgekomen Overlord: Fellowship of Evil.

Codemasters heeft in het afgelopen financiële jaar 20,8 miljoen Engelse pond verlies gedraaid. Volgens de ontwikkelaar komt dit voornamelijk door de transitie naar nieuwe consoles en technologie. In januari dit jaar werden dertig mensen ontslagen bij Codemasters. In totaal heeft Codemasters rond de 380 medewerkers wereldwijd.

Vandaag is er tevens een Humble Bundle verschenen met een aantal games waar Codemasters om bekendstaat, waaronder Grid 2, Dirt 3, Operation Flashpoint en Colin McRae Rally. Meer informatie is te vinden op HumbleBundle.com.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou