Codemasters heeft vandaag Maelstrom aangekondigd, een RTS ontwikkeld door KDV games, het voormalige K-D Lab. Deze ontwikkelaar maakte eerder voor Codemasters al het innovatieve Perimeter. Maelstrom kan dan ook gezien worden als spiritueel opvolger van die game. De setting en het verhaal is anders, maar het houdt vast aan gelijkaardige gameplayprincipes.

De vervormbare spelwereld uit Perimeter maakt in Maelstrom bijvoorbeeld opnieuw zijn opwachting. Dit keer niet zozeer in de vorm van terraforming, maar vooral om de vernietigende kracht van de oorlog in beeld te brengen. Het spel is trouwens niet alleen een RTS, maar zal zo nu en dan overschakelen naar een third-person shooter, zodat je de actie ook van dichtbij kunt ervaren.

Het jaar is 2040 en van de aarde is niet veel meer over. Een invasie van buitenaardse wezens heet ervoor gezorgd dat het ecosysteem ruw verstoord werd. De grondstoffen zijn schaars en deze schaarste heeft mensen in twee groepen verdeeld, die niet alleen tegen elkaar vechten maar ook tegen buitenaardse wezens.

The Remnants zijn een soort van guerrillastrijders en hebben weinig technologische kennis, maar weten wel hard en geniepig toe te slaan. De andere menselijke groepering, The Ascension staat juist voorop met de meest technologische snufjes. The Aliens moeten het vooral van bio-technologie hebben.

Meer over het spel lees je op de product pagina ervan op de Codemasters website.