Codemasters heeft op zijn CODE07-evement eerder deze week het nieuwste deel in de Race Driver-reeks aangekondigd. Het spel zal geheel tegen verwachting in niet DTM Race Driver 4 gaan heten, maar Race Driver One. Zonder het DTM dus en met een wel heel onverwacht getal aan het einde. Met het woordje 'One' legt men de nadruk op het behalen van de nummer één-status als beste coureur ter wereld.

De vernieuwde carrièremodus belooft races in zowel de VS, Japan als Europa, op zowel bekende parcours, gewone wegen als in steden. Het spel wordt aangedreven door de Neon Engine, die ook in Colin McRae DIRT wordt gebruikt, en zal verschijnen voor next-gen consoles en PC. Race Driver One zou de Race Driver-reeks op eenzelfde manier nieuw leven in moeten blazen, als DIRT dat met Colin McRae doet.

Op CODE07 werd een erg korte trailer getoond die begon met een blik op de wereld vanuit de ruimte. Daarna volgenden er beelden van verschillende auto's in een garage. Door mijn gebrek aan autokennis kon ik niet direct zien om welk soort auto's het ging, maar er waren in ieder geval behoorlijk gedetailleerde sportwagens, musclecars en Japanse auto's te bewonderen. Ingame beelden ontbraken helaas. Daarvoor zullen we waarschijnlijk tot 2008, waarvoor het spel in de planning staat, moeten wachten.