Codemasters kondigt vandaag aan dat het de flightsim Heroes of the Pacific van het Australische IR Gurus in de herfst van dit jaar op de Europese markt te zullen brengen. Heroes of the Pacific speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog rond de Stille Oceaan en bevat 26 missies, waaronder Pearl Harbour, Iwo Jima, Midway Island en Guadalcanal.

Heroes of the Pacific bevat maar liefst 35 bestuurbare vliegtuigen, zowel van de Japanners als Amerikanen. Hieronder vinden we onder andere de Grumman F4F Hellcat en F6F Wildcat, de Douglas SBD Dauntless, de Curtiss P-40 Warhawk en de Chance-Vought F4U Corsair, namen die kenners vast bekend voor zullen komen.

Het speerpunt van Heroes of the Pacific is het aantal vliegtuigen dat tegelijk in het luchtruim aanwezig zal zijn: meer dan 150! Dit zou garant moeten staan voor een ongekend spektakel die je het gevoel moet geven, je midden in de oorlog te bevinden. Heroes of the Pacific wordt voor zowel PC, PS2 als Xbox ontwikkeld en bevat ook de nodige multiplayeropties. Zo kun je kiezen voor een potje splitscreen met z'n tweetjes of online multiplayer tot acht spelers, op alle drie de platformen.