Vorig jaar kwam Codemasters met haar eerste voetbalgame op de proppen, Club Football genaamd. Het spel belandde al snel net achter Fifa 2004 en Pro Evolution Soccer 3 in de verkoopscharts, dus je zou verwachten dat het hier een degelijke voetbalgame betrof. Niets is echter minder waar, want het enige geniale aspect aan Club Football was de marketing.

Codemasters had namelijk een groot aantal versies van het spel gemaakt, elk toegespits op een specifieke voetbalclub. Voor Nederland was er enkel Ajax Club Football, maar in andere landen waren er meerdere versies beschikbaar, zoals Arsenal Club Football en Manchester United Club Football, waardoor fans van meerdere voetbalclubs tot de aanschaf verleid werden. Spelinhoudelijk liet Club Football echter veel te wensen over. Het spel speelde stug en was gewoonweg niet leuk. Maar Codemasters belooft beterschap met Club Football 2005.

Dit maal zal men de marketingtruuk van vorig jaar herhalen en heeft men zelfs een aantal extra clubs over weten te halen. Vooralsnog is er geen tweede Nederlandse club bekend, maar de volledige lijst met clubs moet nog bekend gemaakt worden. FC Twente Club Football anyone? Voor de Engelse spelers heeft men al wel twee nieuwe versies bekend gemaakt, namelijk Tottenham Hotspur Club Football 200 en Birmingham City Club Football 2005.

Club Football 2005 zal niet alleen op PS2 en Xbox verschijnen, dit jaar zal namelijk ook de PC versie van de partij zijn. Verder belooft men plechtig de besturing en de diepgang van het spel grondig te herzien, dus wie weet dat Club Football 2005 al wat beter te verteren is. Als men dit jaar This is Football zal weten te evenaren, dan zijn wel al behoorlijk tevreden. Voor nog meer screenshots kun je hier terecht.