'Codemasters dreigt ex-werknemers met faillissement' | Gamer.nl

'Codemasters dreigt ex-werknemers met faillissement' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

E e i werkte aan schietspel Bodycount binnen de inmiddels gesloten Guildford-studio van Codemasters. Hij schrijft dat hij niet werd gecompenseerd voor de meer dan vierhonderd uur overwerk die hij had gemaakt in de aanloop naar de lancering van het spel. Een paar weken nadat de studio zijn deuren sloot, kregen hij en andere ontslagen werknemers echter een "aanzienlijk" bedrag op hun rekening gestort.

“De overheersende mening na informele gesprekken onder de werknemers was dat Codemasters het licht had gezien en besloten had iedereen wat extra te betalen, om ons zo stil te houden over hoe illegaal de studio precies geleid werd." Dat dit niet het geval was, bleek toen E e i een voicemailbericht en een e-mail kreeg waarin hij werd geïnformeerd dat hij het ontvangen bedrag binnen vijf dagen moest terugbetalen aan Codemasters. Nadat hij een aantal deadlines had gemist, dreigde de uitgever volgens hem met een failli ement.

Reactie Codemasters

Inmiddels heeft de uitgever zelf ook gereageerd op de situatie. Aan Eurogamer meldt de uitgever het volgende: “[Codemasters] is en blijft in een open dialoog met E e i betreffende de terugstorting van het bedrag dat aan hem is uitbetaald na een administratieve fout, en daar heeft het ook recht op. Aangezien het gesprek over zijn persoonlijke situatie nog gaande is, heeft het bedrijf nog geen juridische stappen gezet, zoals wel beweerd wordt." Codemasters zegt tot slot op de hoogte te zijn van de uitspraken die E e i heeft gedaan en stelt deze via de juiste kanalen te zullen behandelen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou