CoD: Warzone-spelers ontvangen 'Damage Shield' tegen cheaters

CoD: Warzone-spelers ontvangen 'Damage Shield' tegen cheaters

Spelers van de pc-versie van Call of Duty: Warzone ontvangen een zogenaamd 'Damage Shield' wanneer er cheaters aanwezig zijn.

Dat blijkt uit een nieuwe blogpost. De Damage Shield is onderdeel van anticheatprogramma Ricochet. Het programma merkt op wanneer er cheaters zitten in een lobby, waardoor reguliere spelers weer schade kunnen aanbrengen bij cheaters en niet uitzonder snel gedood kunnen worden door hen.

In de blogpost wordt verzekerd dat deze gevechten nauwlettend in de gaten gehouden worden, zodat het niet kan gebeuren dat een Damage Shield per ongeluk wordt gebruikt wanneer het niet van toepassing is.

Cheaters plagen Call of Duty: Warzone al geruime tijd. Afgelopen najaar werd dan ook een uitgebreid anticheatsysteem uitgebracht voor de game. Ook heeft Activision sinds de release in maart 2020 al meer dan een half miljoen cheaters verbannen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zo mooi haha, dat cheaters een heel magazijn in je leegpompen maar er bijna niks gebeurd. Tuurlijk is Ricochet niet perfect maar het werkt wel aanzienlijk. Heel wat minder last van cheaters.

0

Leuke technologie maar ik zie liever dat cheaters uberhaupt niet kunnen binnenkomen en spelen. Deze software kan cheaters detecteren en vervolgens wordt het spel daarop aangepast. Als je cheaters kan detecteren kan je zo toch ook gelijk bannen, of ben ik gek?

0

@SavageNax1988 Er zijn twee voordelen, die beide niet in dit artikel worden benoemd. Door het niet (gelijk) bannen van zo'n hacker, zal deze minder snel een nieuw account aan maken totdat deze doorheeft dat het geen damage doet op andere spelers. Hierdoor kan de anti cheat meer informatie vergaren over het cheatsysteem, omdat het dus vrijwel alle rechten heeft over alle programma's op je PC (bron: tweakers). Ik ben geen fan van kernel level anti-cheats, maar dit is wel een flink voordeel.

0

@Quintex Hoelang denk je dat het duurt voordat een cheater het door heeft? Dat heeft zo iemand toch direct door.

0

@SavageNax1988 Had ik in eerste instantie ook maar deze manier heeft inderdaad het voordeel dat de ontwikkelaars zoveel mogelijk data kunnen krijgen over de cheats. Plus het is toch heerlijk om cheaters zo voor l*l te zetten, zorgt voor veel meer frustratie bij die kinderen.

0

Aanbevolen voor jou