CoD: Modern Warfare 2 spelen vereist geen telefoonnummer op consoles

CoD: Modern Warfare 2 spelen vereist geen telefoonnummer op consoles

Spelers van Call of Duty: Modern Warfare 2 op consoles hoeven geen telefoonnummer aan hun account te hebben verbonden.

Eerder bleek dat een telefoonnummer nodig was om de aankomende shooter te spelen, maar Activision Blizzard meldt nu in een blogpost dat dit alleen voor de pc-versie geldt. Op PlayStation- en Xbox-consoles is dit dus geen vereiste.

Het bedrijf meldt daarbij dat dit dezelfde regel is die al sinds mei 2020 voor Warzone op pc geldt. Mensen die voor die game dus al hun telefoonnummer hebben opgegeven, hoeven verder niets te doen. De verplichting geldt overigens ook voor de Steam-versie van de game, dus niet alleen voor mensen die het spel via Battle.net spelen.

Het telefoonnummer is nodig om tweestapsverificatie in te schakelen, waarmee Activision Blizzard cheaters wil tegengaan. Het nummer gaat niet gebruikt worden voor marketingzaken.

Er ontstond rond de release van Activision Blizzard-game Overwatch 2 pas geleden ophef rondom de verplichting van een telefoonnummer op pc en consoles. Daarbij telden alleen telefoonnummers verbonden aan een abonnement, waardoor mensen met een prepaid nummer - dat vooral in de VS nog regelmatig voorkomt - buiten de boot vielen. Het bedrijf draaide de regel na kritiek deels terug: mensen die sinds 9 juni 2021 (of langer) Overwatch spelen hoeven geen telefoonnummer meer op te geven.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Volgens het artikel gaat het nummer niet voor marketingsdoeleinden gebruikt worden, maar hebben jullie daar ook daadwerkelijk een bron van? Zijn de terms & conditions van de game al online?

0
test

@geeMc Dat meldt Activision Blizzard in de blogpost, waar we in dit nieuwtje naar linken. Ik quote: "The SMS requirement for game access is used for security purposes only. Call of Duty does not use SMS verification data for marketing purposes."

0
test

@MichelMusters ben benieuwd of dat het straks ook zo in de T&C reflecteert, maar dit lijkt me idd een legitieme bron :)

0
test

Het telefoonnummer is nodig om tweestapsverificatie in te schakelen, waarmee Activision Blizzard cheaters wil tegengaan. Het nummer gaat niet gebruikt worden voor marketingzaken. Dit dus want pc cheaters zijn echt next level in de beta al :-)

0

Aanbevolen voor jou