Dat Grand Theft Auto IV tot negatieve reacties zou gaan leiden zal geen verrassing zijn. Maar er is geen land in de wereld die zich zo ernstig uitspreekt over het onderwerp als de Verenigde Staten van Amerika. In een recente uitzending op CNN probeert Glenn Beck daadwerkelijk korte metten te maken met de game. Zijn standpunt: "We trainen kinderen om moordenaars te worden en vrouwen als hoeren te behandelen."

"In GTA IV kun je een hoer huren, seks met haar hebben en haar vervolgens doodslaan met een honkbalknuppel," zo waarschuwt Glenn Beck in zijn programma op CNN richting onwetende ouders. "Als de politie langskomt kun je hem of in brand steken of in stukken snijden met een kettingzaag. Is dit entertainment?!"

Het zijn nog maar enkele voorbeelden van een redevoering van negen minuten die geheel is terug te zien via YouTube. Glenn haalt zelfs nog een aantal specialisten erbij om zijn standpunt te benadrukken. Over de gewelddadigheid van GTA IV heeft Dan Houser van Rockstar in een interview met New York Metro laten weten: "Als je niet van geweld houdt als entertainment, dan mijn excuses. Ik hou er in ieder geval wel van. Ik ben mijn hele leven geconfronteerd met geweld. Alles wat we zien in games hebben we al honderden keren bekeken op televisie of in films. Dus ik begrijp werkelijk waar niet waar deze discussie over gaat."