Het vertrek van Gamespot's redacteur Jeff Gerstmann eind vorige werkweek zorgde voor flink wat opschudding, ook op Gamer. Mensen begonnen zich massaal af te vragen of de inhoud van websites en tijdschriften die ze voor hun neus krijgen wel waarheidsgetrouw is. Immers, Gerstmann zou wel eens ontslagen kunnen zijn omdat hij Kane & Lynch: Dead Men een magere voldoende gaf, waar publisher van het spel en tevens adverteerder op Gamespot Eidos volgens geruchten not pleased mee was.

CNET, uitgever van onder andere Gamespot, heeft nu een officiele reactie op dit hele gebeuren gegeven. "Gamespot neemt de integriteit van haar redacteuren extreem serieus. Gamespot en haar redacteuren leveren al meer dan een decennium duizenden eerlijke recensies die een belangrijke bron zijn voor de gamercommunity. Wij van CNET Networks staan elke dag weer achter de inhoud van de artikelen van onze redacteuren."

En daarmee liet CNET het afweten om over de specifieke situatie van Gerstmann te praten, al moet wel gezegd worden dat gegevens zoals reden van ontslag ook voor het belang van de betrokkene zelf vaak geheim worden gehouden. Iets specifieker was wel de opmerking van een CNET woordvoerder tegen een redacteur van website Joystiq, die meldde dat "er geen werknemers worden ontslagen wegens druk van adverteerders." En daar moeten we het mee doen.