CMOS-probleem ook op PlayStation 5 opgelost

CMOS-probleem ook op PlayStation 5 opgelost

Ook op PlayStation 5 is het zogenoemde 'CMOS-probleem', waardoor bepaalde games niet meer gespeeld konden worden, opgelost.

In september gaf Sony al een update voor PlayStation 4 uit waarmee dit probleem op die console werd opgelost. Wanneer de batterij van de interne klok op de console op was, werd de klok terug naar nul gezet en werden diverse fysieke en digitale games onspeelbaar als er geen verbinding met internet gemaakt kon worden. Dankzij de update is dit dus niet meer het geval.

YouTuber Hikikomori Media is er achter gekomen dat dit nu ook voor de PlayStation 5 geldt - waarschijnlijk heeft Sony dit in een van de recente firmware-updates opgelost. De enige uitzondering geldt nog voor games die ontgrendeld zijn via PlayStation Plus - die kunnen alsnog niet gespeeld worden met een dode batterij en zonder internetverbinding.

Dit probleem zou voor de meeste gamers overigens niet snel van toepassing zijn. De batterij in een console gaat vele jaren mee zelfs als die op zou raken, zou het CMOS-probleem zich alleen voordoen als PlayStation Network niet meer zou bestaan of gebruikers geen internettoegang hadden. Hoe dan ook is de bug nu grotendeels opgelost.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou