Nieuws

CMOS-probleem ook op PlayStation 5 opgelost

Je kunt games blijven spelen wanneer de batterij van de interne klok op is

Geschreven door Michel Musters op
Ook op PlayStation 5 is het zogenoemde 'CMOS-probleem', waardoor bepaalde games niet meer gespeeld konden worden, opgelost.

In september gaf Sony al een update voor PlayStation 4 uit waarmee dit probleem op die console werd opgelost. Wanneer de batterij van de interne klok op de console op was, werd de klok terug naar nul gezet en werden diverse fysieke en digitale games onspeelbaar als er geen verbinding met internet gemaakt kon worden. Dankzij de update is dit dus niet meer het geval.

YouTuber Hikikomori Media is er achter gekomen dat dit nu ook voor de PlayStation 5 geldt - waarschijnlijk heeft Sony dit in een van de recente firmware-updates opgelost. De enige uitzondering geldt nog voor games die ontgrendeld zijn via PlayStation Plus - die kunnen alsnog niet gespeeld worden met een dode batterij en zonder internetverbinding.

Dit probleem zou voor de meeste gamers overigens niet snel van toepassing zijn. De batterij in een console gaat vele jaren mee zelfs als die op zou raken, zou het CMOS-probleem zich alleen voordoen als PlayStation Network niet meer zou bestaan of gebruikers geen internettoegang hadden. Hoe dan ook is de bug nu grotendeels opgelost.

Dit artikel delen:

Lees meer

Danny Trejo-missie te vroeg aan Far Cry 6 toegevoegd Betaalde XP-boosts zijn uit Marvel's Avengers gehaald
0

Reacties op: CMOS-probleem ook op PlayStation 5 opgelost

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.