CMA publiceert positieve reacties van studio's over Activision-overname

CMA publiceert positieve reacties van studio's over Activision-overname

Het Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft zes positieve meningen van ontwikkelstudio's gedeeld omtrent de mogelijke Activision Blizzard-overname door Microsoft.

De website VGC publiceerde de reacties. Van de zes studio's die zich positief hebben uitgesproken, werd maar één studio bij naam genoemd - de Schotse ontwikkelaar 4J Studios, bekend van de consoleversies van Minecraft. Medeoprichter Chris van der Kuyl geeft daarbij uniek inzicht over wat er met Minecraft-bedenker Mojang is gebeurd sinds ze door Microsoft zijn overgenomen.

"Microsoft heeft alle overeenkomsten die voor de overname al waren gemaakt in ere gehouden, en onze relaties significant uitgebreid door nieuwe platforms zoals de Nintendo Switch te ondersteunen." Van der Kuyl vervolgt: "De game-industrie is inmiddels de grootste entertainmentindustrie ter wereld. Het is dan ook onvermijdelijk dat bedrijven als Microsoft toegang willen krijgen tot meer content en talent om hun continue investeringen in hardware zoals de Xbox te verantwoorden. We zien de mogelijke overname van Activision Blizzard als een natuurlijke evolutie van de industrie en hebben geen reden om ons druk te maken over onze eigen toekomstige mogelijkheden."

Een anonieme ontwikkelaar en uitgever van AAA-games voor alle beschikbare consoles meldt min of meer hetzelfde. "We verwachten niet dat de fusie significante gevolgen voor ons eigen bedrijf of de distributie van onze eigen producten heeft." Een ander bedrijf dat games op verschillende platforms uitbrengt claimt zelfs dat het gezond kan zijn voor de industrie: "De aankoop maakt Xbox niet opeens het dominante platform. Het is veel aannemelijker dat het een gelijker speelveld creëert tussen Xbox en PlayStation - iets dat op dit moment broodnodig is."

Een anonieme CEO van een onafhankelijke ontwikkelaar die met bedrijven als Sony, Microsoft en Activision heeft gewerkt, meldt ook dat Microsoft zich altijd aan contracten heeft gehouden, en merkt ook op dat Tencent al een investeerder in Activision is. "Als Microsoft Activision niet mag overnemen, zouden Britse consumenten het dan beter hebben wanneer het bedrijf door Tencent wordt gekocht?"

Een andere studio die anoniem wil blijven meldt het volgende: "We denken niet dat er een game is die als 'must have' gezien kan worden in de gamemarkt. Binnen deze context, en Microsofts statement om bepaalde games op alle platforms beschikbaar te stellen, denken we niet dat de overname negatieve impact kan hebben op consumenten."

Microsoft kondigde begin vorig jaar jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Een van die waakhonden is het Britse Competition and Markets Authority.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit vind ik dan niet zo geloofwaardig, 3 anonieme ontwikkelaars en bronen en eentje die in feite in dienst is van Microsoft. Komt dan weer niet helemaal geloofdwaardig over. Het valt dan nog mee dat het de CMA is die ermee naar buiten komt.

0
test

@fonsrutte zullen wel ontwikkelaars in vk zijn, maar bij documenten van Brazilie waren ook vele voor waaronder Google die later weer tegen is.

0

Aanbevolen voor jou