CMA bevestigt dat Nintendo Online naar ander platform komt

CMA bevestigt dat Nintendo Online naar ander platform komt

Uit documenten van de Britse concurrentiewaakhond CMA blijkt dat het Nintendo Switch Online-abonnement beschikbaar wordt op een ander platform.

Als onderdeel van het onderzoek naar de overname van Activision Blizzard door Microsoft onderzoekt de concurrentiewaakhond de hele industrie. Nintendo Online wordt echter niet meegewogen in het onderzoek, zo schrijft de CMA. "Nintendo Switch Online is uitgesloten omdat Nintendo's cloudservice erg beperkt is. Nintendo's cloudservice is alleen beschikbaar op Nintendo Switch en [bewerkt]." De bewerking duidt erop dat er een ander apparaat is waarvan Nintendo het bestaan nog niet wil onthullen. Momenteel is het abonnement namelijk enkel beschikbaar op de Switch.

Mogelijk wordt er gerefereerd naar een nieuwe console. Het bestaan van een Nintendo Switch-opvolger is nog niet door Nintendo bevestigd. Het bedrijf zou zelfs van plan zijn om de productie van het huidige model op te voeren. Vanwege aanhoudende vraag naar de hybride console en het verminderde tekort van halfgeleiders zou Nintendo van plan zijn om vanaf april de productie op te voeren. Hierdoor lijkt het onwaarschijnlijk dat de nieuwe console dit jaar al uitkomt.

Er zijn wereldwijd 122,5 miljoen exemplaren van de Switch verkocht. Daarmee is het de meest succesvolle thuisconsole van Nintendo. Van de draagbare Nintendo DS zijn er 154.02 miljoen exemplaren verkocht. Sony blijft koploper met 155 miljoen verkochte PlayStation 2-consoles.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wellicht wordt hier simpelweg het Android platform op bedoeld?

0
test

@MikkelR1 Nee, dan zou dat er gewoon staan. Het genoemde platform is gecensureerd voor de buitenwereld dus het platform is nog onbekend/niet gedeeld. Het gaat dus om een toekomstig platform. Als het om Android/iOS zou gaan zou dat er gewoon staan. Eigenlijk is het niet zo heel bijzonder nieuws want Nintendo is al sinds de release van de Switch bezig met een opvolger. Echter heeft het beestje intern nu een naam.

0

@Ramirez-1 Is dit publieke informatie? Kan het geen cloutchaser zijn? Ik ben meestal nogal sceptisch tegenover geruchten zoals je merkt.

0
test

@Ramirez-1 in de epic VS Apple zaak stond er van gamepass op switch ook alles zwart geblokt in de documenten. We kunnen zeggen het is de opvolger van de switch maar wie weet zijn micro en Nintendo wel in onderhandeling over hun diensten op beide. Want hoe willen ze cod op de switch krijgen als het geen xcloud krijgt. Zeg niet dat dit allemaal zo is maar zie best wel dat er tussen die twee een onderhandeling loopt.

0
test

@hulstpower CoD komt helemaal niet op de Switch denk ik. Ik zou eerder inzetten op de Switch 2 en gezien de gelekte specs is er dan geen cloud versie nodig.

0

Aanbevolen voor jou